Dating met een boer

dating-met-een-boerDating met een boer

Marie is een jonge dame van 33 jaar. Ze heeft al eerdere relaties gehad die op de klippen zijn gelopen. Marie komt uit een boeren gezin, maar ze besloot op haar 18e om toch een andere maatschappelijke richting op te gaan. Haar ouders hebben haar alle ondersteuning gegeven, dus mocht zij gaan studeren voor rechten. De studie heeft ze ook afgemaakt met een goede baan als beloning op haar studie. Marie heeft relaties gehad met mannen van haar niveau, maar meer en meer blijkt dat de relaties toch mis lopen. Eén van de serieuze relaties was met Anton. Anton heeft ook voor rechten gestudeerd. Op den duur merkten ze beide op dat de relatie niet ging zoals ze dat gehoopt hadden. Waar ligt het nou precies aan? We hebben juist hetzelfde opleidingsniveau, waardoor communiceren makkelijker zou moeten zijn, maar integendeel zijn we beiden gefocust op uiteenlopende dingen in het leven, waardoor samen opbouwen geen toegevoegde waarde voor elkaar heeft.

Alleen maar teleurstellingen voor Marie, want ook Anton van wie ze zoveel hield, moest ze laten gaan. Na twee jaren bewust vrijgezel gebleven te zijn, wilde Marie weer een serieuze relatie aangaan. Een middag nam ze de tijd om alle eerdere relaties te evalueren. Ze kwam aan het eind tot de ontdekking dat alle mannen heel hoog geschoold waren. Ligt het misschien daaraan dat ik geen man kan vinden die aan bijna al mijn eisen voldoet? En ja tja, mijn eisen zijn echt niet zo hoog. Ik ben gewoon opzoek naar een lieve zorgzame man die lief en leed met me wil delen. Ik heb als carrière vrouw eindelijk behoefte aan gezinsuitbreiding, dus ben ik ook opzoek naar een man die dat ook echt wil. Een kind kan iedereen je geven, maar een duurzame relatie biedt de mogelijkheid om het kind samen op te voeden. Dat kan helaas niet elke man bieden.

marie-gaat-opzoek-naar-een-andere-type-dateMarie gaat opzoek naar een andere type date  

 Gezien het bij Marie niet echt lukt met hoog geschoolde mannen, wil ze na haar evaluatie toch een andere koers op. Zal ze het nu proberen met een man die iets lager geschoold is dan haar? Ook binnen die groep liggen goede mannen niet voor het oprapen, maar het valt te proberen. Ze gaat terug naar haar jeugd en denkt terug aan haar vader die heel erg zorgzaam was. Wacht denkt ze plotseling, ik ga opzoek naar een boer. Op een date site van mensen binnen de agrarische sector, ontmoet zij Piet die ook opzoek is naar een vrouw. De band klikte via de chat al. Omdat Marie ook uit een boeren gezin komt, weet ze enkele dingen van het vak af, dus konden ze makkelijk babbelen. Ook hij was erg geïnteresseerd in haar werk. Daar was ik blij om. Ze planden een date samen en je raad het niet. De band klikte helemaal! Binnen de kortste keren gingen ze een serieuze relatie aan. Na vijf jaar terugblikken, zijn Piet & Marie gelukkig getrouwd en ze hebben samen twee mooie lieve kinderen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2017 David Beckham Socker

Thema door Anders Norén